Вітаю Вас, Гість | RSS
Четвер, 18.04.2024, 13:06
Головна » 2015 » Травень » 22 » "Киківчаночка" вразила Житомирщину
10:39
"Киківчаночка" вразила Житомирщину

Ніхто із майже 40 колективів області, котрі приїхали до Іршанська на обласний фестиваль хореографічного мистецтва, й не сподівався, що юні танцюристи з невідомого села Кикова так зможуть усіх вразити. Уже коли вони, ці юні таланти нашого краю, виконували перший з трьох обов'язкових танців конкурсної програми, - "Ми - українці" - зал захоплено притих. Потім був ліричний танок - як сам передзвін цьогорічної весни - "Дівчина - весна". І вже коли усі вісім пар танцюристів перетворили жартівливий танок "Орися" на справжню танцювальну сценку, - зал вибухнув справді бурхливими оплесками!

Але на фестиваль приїхали знані і відомі навідь далеко за межами Житомирщини колективи. А вони, дітки з далекого поліського села, брали участь уперше. Тож якщо навіть тільки подяку за участь дадуть - уже успіх. Так думали вони після свого виступу і переживали: чи ж хоч словом згадають?

Добре, що батьки, бажаючи своїм дітям усього найкращого, заплатили за автобус для поїздки, а ще раніше дали кошти на скромні танцювальні костюми. Нині в селі складно виділити кошти на будь-що - роботи ж особливо немає. Діти ж із міст області приїхали в таких дорогезних костюмах (прекрасно, що знаходяться для них спонсори!), що не кожна жінка дозволить собі вечірню сукню з подібної тканини. Так що наші дітки не тільки змагалися, а й повністю поринули в світ краси і мистецтва, побачивши виступи таких знаменитих хореографічних колективів, як "Сонечко" із Житомира та інших.

А потім... Уже радо сміялися вихованці-танцюристи, а Олена Володимирівна Тимощук - керівник "Киківчаночки" - усе не могла повірити такому неймовірному успіху - третє місце в області в номінації "Український сценічний танок"! Так, для дітей із нікому на такому рівні невідомого села - це справжня перемога! І хай вона стане тільки початком, бо стільки сил і душі у свій дитячий хореографічний ансамбль вкладає Олена Тимощук, що у це віриться.

За матеріалами газети "Час Полісся" № 21 від 21.05.2015 року.

Автор матеріалу Тетяна Козлова.

Фотографії виступу "Киківчаночки" у районних заходах:

Переглядів: 716 | Додав: Кира | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024 | Хостинг від uCoz