Вітаю Вас, Гість | RSS
Четвер, 28.03.2024, 18:01
Головна » 2015 » Лютий » 15 » районний семінар вчителів суспільнознавчих дисциплін
19:49
районний семінар вчителів суспільнознавчих дисциплін

11 лютого 2015 року на базі Киківської  ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар вчителів суспільнознавчих дисциплін на тему"Формування життєвих компетентностей на уроках суспільнознавчих дисциплін", в якому взяли участь 19 педагогів району.

Вчитель історії та правознавства Свідрук Валентина Павлівна  продемонструвала впровадження інноваційних методів в навчально-виховний процес  на уроці історії  в 11 класі на тему:"Здобуття Україною незалежності", на якому  особлива увага відводилася  історичним подіям  минулих часів, які тісно перепліталися з сьогоденням. Педагог використала різні форми роботи: інформаційні повідомлення учнів  і тези в мультимедійному варіанті, дискусію, індивідуальну  роботу учнів  з підручником за технологією критичного мислення.

А також щедро поділилася своїм досвідом роботи щодо формування життєвих компетентностей на уроках історії та права. Свої напрацювання презентувала мультимедійними засобами.

Учасників семінару привітно зустрів директор школи Процюк Микола Дмитрович та ознайомив із життям школи.

Всім присутнім були представлені презентаційні виступи заступників директора з  навчально-виховної  роботи Железняк Л.І. та виховної роботи  Деркач І.В. про діяльність навчального закладу в цілому.

Сучасний  етап розвитку національної системи освіти  та виховання  характеризується поширенням інноваційних процесів.

Ідеально відповідає цій потребі проектна діяльність, яка сприяє  реалізації життєвих компетентностей, що  було продемонстровано  в презентації учнівського проекту "Ціннісне ставлення  до України, народу, суспільства". (Підготували: педагог – організатор Марчук В.С. та  вчитель історії Свідрук В.П.).

 

Презентований проект показав творчу організацію позакласної роботи  вчителя та учнів.

На завершення семінару його учасникам діти вручили символи-янголятка зі словами : "Хай Бог береже Україну, а ваші янголи-охоронці будуть завжди з вами!"

Переглядів: 608 | Додав: direktor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024 | Хостинг від uCoz